Home / Binnenland / Zuid-Holland / Politie houdt jongeman aan voor verzet.

Politie houdt jongeman aan voor verzet.

Gorinchem – Agenten hielden dinsdagavond 14 juli in Gorinchem een jongeman aan omdat hij niet voldeed aan de vordering van een politieman en verzet bij aanhouding. Hij had zich kort daarvoor fors misdragen in een zwembad aan de Bataafsekade.

Misdragen

De 18 jarige Papendrechter maakte deel uit van een groep jongeren die zich in het zwembad al een hele tijd had misdragen. Zij dronken alcohol, draaiden keiharde muziek en gedroegen zich erg ruw in het water. Veel badgasten waren dusdanig onder de indruk dat de badmeester uiteindelijk met tussenkomst van de politie  besloot  de groep buiten te zetten.

recalcitrant

De jongeren waren nauwelijks aanspreekbaar en er was geen normaal gesprek met hen te voeren. Zij gedroegen zich zeer recalcitrant en uitdagend en ook nadat de jongeren het zwembad hadden verlaten bleven ze buiten op het parkeerterrein staan. 

Vordering

Een agent vorderde van de groep dat zij het terrein zouden verlaten. Eén van hen bleef weigerde weg te gaan en bleef in zijn auto zitten. Daarom werd besloten hem aan te houden. Hij ging daarop volledig uit z’n dak en verzette zich hevig. Er waren drie agenten voor nodig om hem onder controle te krijgen en aan te houden. Twee agenten raakten bij deze actie lichtgewond. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau

Bekijk ook

Politie zoekt getuigen steekincident Rotterdam-Zuid

Rotterdam – Vrijdagmorgen troffen agenten een zwaargewonde man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op …