Home / Binnenland / Gelderland / Aanhouding na gewapende diefstal auto

Aanhouding na gewapende diefstal auto

Barneveld – De politie heeft op woensdag 20 januari een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden na de diefstal van een personenauto. Die diefstal vond een dag eerder, op dinsdag 19 januari, plaats op de Thorbeckelaan in Barneveld.

Het slachtoffer stond dinsdagavond rond 22:00 uur te wachten voor de verkeerslichten op de Thorbeckelaan toen de verdachte hem onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp sommeerde uit de auto te komen. Door deze bedreiging vluchtte de eigenaar, waarna de verdachte instapte en wegreed.

Verder onderzoek

De auto werd woensdagmiddag aangetroffen in Nijkerk en de verdachte werd diezelfde avond in Nijkerk aangehouden door het arrestatieteam. Een (vuur)wapen werd niet bij hem aangetroffen. Hier volgt verder onderzoek naar.

^SV 2021029509

Bekijk ook

Gezocht – Getuigenoproep woninginbraken

Putten – Op 12 februari werd omstreeks 20:00 uur ingebroken in een woning op de …