Home / Binnenland / Zeeland / Politie en OM onderzoeken discriminatie en bedreigingen

Politie en OM onderzoeken discriminatie en bedreigingen

Vlissingen – Politie en openbaar ministerie onderzoeken de feiten en omstandigheden van een mogelijke discriminatie en reeks bedreigingen in Vlissingen. De politie heeft maandag 8 februari een man voor de discriminatie verhoord.

Op maandag 25 januari jl. werd bij het Stadhuisplein een gesprek opgenomen van een man met enkele agenten. Het filmpje werd via social media verspreid. Hierop was duidelijk te horen dat de man zich discriminerend uitliet.

Proces-verbaal

De politie ontving de dagen na het incident vier aangiften van discriminatie en bedreiging. Tevens deed de man (52) uit Vlissingen, die op het filmpje te zien en te horen was, aangifte van bedreiging door enkele mensen. Politie en justitie zijn een onderzoek gestart naar beide aspecten. Maandagmorgen werd de Vlissinger als verdachte verhoord. Het proces-verbaal wordt voor verdere beoordeling naar de officier van justitie gestuurd.

Bekijk ook

Man aangehouden voor rijden onder invloed

Middelburg – Agenten hebben vrijdag 22 oktober rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij …