Home / Binnenland / Friesland / Bestuurder aangehouden na korte achtervolging

Bestuurder aangehouden na korte achtervolging

Roosendaal – Surveillerende agenten zagen woensdagavond op de Pootlaan in Roosendaal een scooter rijden met twee personen erop. Het was tegen middernacht en de agenten wilde de scooter controleren. Ze gaven de man die de scooter bestuurde een stopteken, maar daar voldeed hij niet aan.

De bestuurder ging er echter vandoor en een achtervolging startte. Die liep via de Pootlaan, de Kennedylaan en verder door de wijk Tolberg. Op de Espenberg ging de scooter onderuit vanwege de gladheid. De bestuurder ging er vandoor, de bijrijdster raapte de scooter op en zette deze netjes rechtop.

Eén van de agenten rende achter de man aan en kreeg hem snel te pakken. Omdat hij een flesje GHB en speed in zijn bezit had is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij gehoord. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij krijgt een proces-verbaal voor het negeren van het stopteken, niet hebben van een rijbewijs, drugsbezit en het overtreden van de avondklok. De vrouw kreeg ook een verbaal voor het overtreden van de avondklok.

Rond 02.15 uur is de aangehouden verdachte, een 32-jarige Roosendaler, weer in vrijheid gesteld.

Bekijk ook

Man beroofd door vier jongens, getuigen gezocht

Breda – Man beroofd door vier jongens, getuigen gezocht