Home / Binnenland / Zeeland / Arrestatie na bedreiging agenten

Arrestatie na bedreiging agenten

Goes – De politie arresteerde zaterdag 17 april 2021 rond 00u15 in de Breitnerstraat een 39-jarige man uit Goes omdat hij agenten bedreigde met de dood.

De politie ontving een melding van geluidsoverlast over een persoon die zich in de Breitnerstraat zou misgedragen. Agenten controleerde de verdachte en vertelden hem dat hij een bekeuring kreeg voor het overtreden van de avondklok en voor openbare dronkenschap. De verdachte verzette zich daartegen, versperde de agenten de weg en bedreigde hen met de dood. De agenten wilden hem voor bedreiging aanhouden, maar de verdachte verzette zich heftig waarop assistentie werd gevraagd en de pepperspray gebruikt moest worden om te voorkomen dat de agenten gewond zouden raken. De verdachte zit vast voor verhoor.

Geweld tegen opsporingsambtenaren
De politie tolereert geen verbaal geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

archieffoto uniform Archieffoto

Bekijk ook

Man gewond in gezicht na vechtpartij

Middelburg – Aan de Breeweg is dinsdagavond 11 mei rond 19.45 uur een man gewond …