Home / Binnenland / Zeeland / Zeven dronken bestuurders van de weg geplukt

Zeven dronken bestuurders van de weg geplukt

Sluis – De politie heeft de laatste dagen in de gemeente Sluis zeven automobilisten opgepakt, die dronken achter het stuur zaten.

Deze negatieve reeks begon op vrijdagavond 23 juli. Op de Slepersdijk in Oostburg blies een man (58) uit Duitsland op een selectie-apparaat een F-indicatie. Op het politiebureau moest hij blazen op een ademanalyse apparaat. Het resultaat was 610 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zaterdagavond liep op de Kanaalweg in Retranchement een man (41) uit Sluis tegen de lamp. Hij blies uiteindelijk 410 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Maandag

Maandagochtend vroeg was het echt raak. Rond 00.10 uur blies op de Molenstraat in Retranchement een man (41) uit Oudenaarde (B) een F-indicatie. De uitslag van de uitgebreide ademanalyse was 700 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Rond 2.00 uur werden op Boulevard de Wielingen in Cadzand-Bad twee bestuurders tegelijk gesnapt. Het ging om een 41-jarige man uit Uccle (B). De uitslag van zijn ademanalyse was 285 ug/l. Ook werd een 35-jarige automobiliste uit Ixelles (B) aan een ademanalyse onderworpen: 325 ug/l.

Dinsdag

Dinsdagmorgen vroeg blies rond 00.40 uur op de Mariastraat in Zuidzande een beginnend bestuurder (20) uit Nitra (Slowakije) een P/A-indicatie. De uitslag van de ademanalyse was 200 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal. Tot slot bleek rond 2.25 uur op de Kruisdijkweg in Groede dat een man (23) uit Breskens veel te veel had gedronken. Hij blies uiteindelijk 810 ug/l. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen.

Bekijk ook

Man aangehouden voor rijden onder invloed

Middelburg – Agenten hebben vrijdag 22 oktober rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij …