Home / Binnenland / Noord-Holland / Aanhouding na woninginbraak

Aanhouding na woninginbraak

Andijk – In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie een 33-jarige man uit Polen aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Gerrit de Vriesweg in Andijk. hield de politie een 33-jarige man uit Polen aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Gerrit de Vriesweg in Andijk.

Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie melding dat er ingebroken zou worden in een woning. De 76-jarige bewoonster hoorde even daarvoor op de benedenverdieping hard gebonk. Vervolgens hoorde de vrouw dat de inbreker binnen was. Het slachtoffer alarmeerde direct de politie. Toen agenten arriveerden zagen zij dat er inderdaad braakschade was aan de woning. De inbreker zelf was vertrokken.

Na een zoekslag met behulp van een hondengeleider werd de verdachte doorweekt aangetroffen in de omgeving van de woning. Mogelijk was hij door een sloot gevlucht. De inbreker had onder andere twee breekijzers bij zich. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

2021157921

Bekijk ook

Woning beschoten in Amsterdam, geen gewonden

AMSTERDAM – Een woning aan de Wagenaarstraat in Amsterdam is maandagochtend vroeg beschoten. Er zijn …