Home / Binnenland / Noord-Holland / Gezocht – Wie herkent deze pinner? Pinnen na #spoofing

Gezocht – Wie herkent deze pinner? Pinnen na #spoofing

Hoofddorp – Op donderdag 8 juli werd een hoogbejaarde vrouw uit Hoofddorp slachtoffer van pinpasfraude na oplichting via spoofing. De oplichters wisten haar bankpas en pincode te ontfutselen. De pinner heeft een groot geldbedrag van de bankrekening van de vrouw opgenomen.

Die middag werd de 82-jarige vrouw op haar vaste telefoon gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van een bank. De zogenaamde medewerker van de bank vertelde de vrouw dat haar bankrekening was gehackt. Volgens de bankmedewerker had zij een nieuwe bankpas en pincode nodig. Een collega zou de bankpas wel even ophalen. De bankmedewerker vroeg de vrouw om de spullen in een envelop aan de collega mee te geven. Ook werd er voor de ‘veiligheid’ een code afgesproken die de persoon die de bankpas kwam ophalen moest doorgeven. De vrouw werd telefonisch aan de praat gehouden totdat de bankpas was opgehaald.

Nog geen uur later stond deze ‘collega-bankmedewerker’ voor de deur. De man gaf de vrouw de afgesproken code en de vrouw overhandigde de envelop. Vervolgens vertrok de man. Nadat de man was vertrokken maakte de bankmedewerker een eind aan het gesprek.

Omdat het slachtoffer sterk het gevoel had dat er iets niet klopte, belde zij direct met de fraudehelpdesk van de bank. De bank meldde dat er inmiddels een groot geldbedrag was opgenomen en blokkeerde direct de bankrekening. Op advies van de bank deed het slachtoffer aangifte bij de politie.

Met de bankpas van het slachtoffer was ondertussen bij een geldautomaat aan het Polderplein in Hoofddorp geld opgenomen.

Bekijk ook

Gezocht – Mishandeling station Nieuw-Vennep; herkenning gezocht

Nieuw-Vennep – Op dinsdag 15 juni raakte een 45-jarige man gewond na een mishandeling door …