Home / Binnenland / Politie zoekt getuigen na brand in parkeergarage

Politie zoekt getuigen na brand in parkeergarage

Zaandam – In de nacht van donderdag op vrijdag was er een brand in de parkeergarage aan de Koning Davidsstraat. De politie sluit brandstichting niet uit en is op zoek naar getuigen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Zaandijk via het tipformulier van de Politie of via tel.nr. 0900-8844.

Rond 04:40 uur kwam een melding binnen over een brand in de parkeergarage. Brandweer en politie zijn direct ter plaatse gegaan. Vanwege de gevaarzetting werden naastgelegen woningen werden ontruimd. Bewoners konden rond 06.00 uur weer terug naar hun woning. Meerdere auto’s, een motor en onder andere een fiets raakten bij de brand beschadigd. In een aantal woningen is sprake van rookschade.

De politie heeft een onderzoek ingesteld omdat brandstichting niet wordt uitgesloten.

Vraag aan het publiek
De recherche is op zoek naar mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 04.15 en 04.50 uur in de omgeving van de garage aan de Koning Davidsstraat. Bij de politie is informatie binnengekomen dat er twee mannen zijn gezien die de garage inliepen, voordat de brand ontstond.

De politie heeft al meerdere mensen gesproken, en komt graag nog in contact met mensen die informatie hebben over deze brand, maar nog niet met de politie hebben gesproken. Zij worden vriendelijk verzocht om zich te melden bij de recherche in Zaandijk of hun informatie te delen via onderstaand tipformulier.

Ook mensen die in bezit zijn van camerabeelden, worden verzocht deze te delen via onderstaand tipformulier.

Bekijk ook

Gezocht – Mishandeling station Nieuw-Vennep; herkenning gezocht

Nieuw-Vennep – Op dinsdag 15 juni raakte een 45-jarige man gewond na een mishandeling door …