Home / Binnenland / Friesland / Twee mensen naar ziekenhuis na vrijkomen chemische stoffen zwembad

Twee mensen naar ziekenhuis na vrijkomen chemische stoffen zwembad

Joure – In het Friese Joure zijn twee mensen met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht nadat er chemische stoffen waren vrijgekomen in een zwembad. Eerder meldde de brandweer dat het om twaalf personen ging, maar naar later bleek hebben tien van hen bij het zwembad zelf medische bijstand gekregen. Volgens de brandweer is de situatie inmiddels onder controle.

De brandweer ging in eerste instantie af op een melding van brand. Er zou rook uit de kelder van het gebouw komen, maar eenmaal in het zwembad bleek er geen sprake van brand.

“Er was een probleem met een machine in het zwembad dat zout omzet in chloor”, zegt een woordvoerder. Daarbij kwamen chemische stoffen vrij. Dat zou het gevolg zijn van een chemische reactie tussen chloor en zoutzuur.

Uit voorzorg werd het zwembad ontruimd. Mensen die in het zwembad of de sporthal waren en buiten stonden, werden warm gehouden met isolatiedekens.

De twintig tot dertig badgasten werden volgens Omrop Fryslân naar een andere locatie in Joure overgebracht en zijn inmiddels weer thuis. Eigendommen die nog in het gebouw liggen, kunnen ze later komen ophalen.

De brandweer onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

Bekijk ook

Kleine honderd tips in coldcase Wies Hensen

Budel/Dommelen – Een kleine honderd tips leverde de eerste periode van de campagne rond de …