Home / Binnenland / Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Hulst – Surveillerende bikers van de politie stonden net na middernacht (van vrijdag op zaterdag) in de Steenstraat in Hulst toen ineens een auto met hoge snelheid door de straat kwam gereden. De bestuurder kreeg een stopteken en parkeerde zijn auto even verderop.

De agenten startten hun controle. Het rijbewijs van de bestuurder werd gecontroleerd. De agenten zagen hierop dat de man nog beginnend bestuurder was. Daarna moest hij een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij gedronken had. De man, een 24-jarige inwoner van Terneuzen, moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hij bleek ruim vier keer teveel te hebben gedronken om nog in zijn auto te mogen rijden.

Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod (geldt voor alle voertuigen) van vijf uur. Het rijbewijs wordt door de politie opgestuurd naar de officier van justitie. Die zal binnen tien dagen bepalen of het rijbewijs ingehouden blijft, of dat de bestuurder het terugkrijgt. In die tijd mag de automobilist niet in een auto rijden.

Bekijk ook

Gezocht – Wie is deze oplichter in Sint Philipsland?

Sint Philipsland – Deze zaak betreft een cybercrime zaak. Het gaat deze keer om deze …