Home / Binnenland / Activisten dringen binnen bij kalverslachterij in Apeldoorn

Activisten dringen binnen bij kalverslachterij in Apeldoorn

APELDOORN – Activisten zijn zondagavond binnen gedrongen bij kalverslachterij in Apeldoorn.

Volgens een medewerker gaat het om activisten van Animal Rights. Een stichting die opkomt voor het welzijn van dieren. De groep activisten wordt geschat op zo’n 50 mensen. Daaronder zitten mensen die vastgeketend zitten. Een speciaal politieteam is ter plaatse om hen los te maken. Ze melden dat ze nog tot diep in de nacht bezig zullen zijn om alle mensen los te krijgen.

De activisten hebben vernielingen gepleegd om binnen te komen. Het is nog niet duidelijk waarom ze zijn binnengedrongen. Allen worden aangehouden en met een stadsbus naar het cellencomplex overgebracht.

Bekijk ook

20 auto’s in brand gestoken in Edese wijk

EDE – In de Edese wijk Veldhuizen hebben in de nacht van maandag op dinsdag …