Home / Binnenland / Noord-Holland / Gezocht – Brandstichting bedrijfspand in Aalsmeer

Gezocht – Brandstichting bedrijfspand in Aalsmeer

Aalsmeer – In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 augustus wordt door twee personen brand gesticht bij een bedrijfspand aan de Lakenblekerstraat in Aalsmeer. Daar zit een bedrijf dat gespecialiseerd is in rubberboten. De schade aan het pand en aan de boten loopt op tot zo’n 400.000 euro. De politie deelt beelden van de twee nog onbekende mannen tijdens de brandstichting, in de hoop dat iemand hen kent, herkent óf dat iemand informatie met ons deelt over deze zaak. Kijkt u mee?

Eigenaar
Die bewuste nacht verwoesten twee nog onbekende mannen in enkele seconden iemands levenswerk. De eigenaar, die tot voor kort nog een florerende zaak had opgebouwd, zag alles die nacht in een kwartier in vlammen op gaan. De politie wil graag weten wie hier verantwoordelijk voor zijn. Niet alleen voor de verwerking van de gedupeerden, maar ook vooral voor het achterhalen van de enorme schade.

Beelden
De camera’s bij het pand hebben precies vastgelegd welke twee mannen verantwoordelijk zijn voor de brandstichting. Op de beelden is te zien hoe zij rond 01.00 uur aan de achterkant van het pand van een scooter stappen: een Vespa LX van óf 50 cc of een lichte motorscooter van 125 cc. De ene man draait een jerrycan open, de ander slaat het glas in. Zodra er eenmaal vuur bij komt, verandert de hele gevel in een paar seconden in een enorme vuurzee. Nadat een van de mannen nog iets naar binnen gooit, vertrekken de twee en verdwijnen ze uit beeld. Vermoedelijk zijn ze weggereden in de richting van Uithoorn.

Schietincident
Een paar weken eerder, rond 26 juli 2021, is er al een keer op het bedrijfspand geschoten. Het onderzoeksteam houdt er dan ook rekening mee dat iemand de eigenaar van het bedrijf moedwillig wil beschadigen. De politie wil graag informatie over de achtergrond van deze incidenten. Of het nou om een zakelijk conflict gaat of over een andere aanleiding: we hopen dat er mensen zijn die ons zouden kunnen vertellen waarom iemand het op dit bedrijf gemunt heeft.

Bekijk ook

Minderjarige jongen aangehouden met stroomstootwapen

Purmerend – Een 13-jarige jongen uit Purmerend is op woensdagavond 24 november aangehouden. Hij was …