Home / Binnenland / Zeeland / Man aangehouden voor fraude en witwassen

Man aangehouden voor fraude en witwassen

Hulst – FIOD en politie hebben bij een gezamenlijke actie op dinsdag 19 oktober een 64-jarige man uit Clinge aangehouden. Hij wordt er onder andere van verdacht gefraudeerd te hebben met Covid-subsidies en persoonsgebonden budgetten (PGB’s). Daarnaast wordt hij ook verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte.

De man kwam in beeld na een uitvoerig onderzoek door FIOD en de recherche. De verdachte, een voormalig accountant en medewerker van de Belastingdienst, zou fraude plegen en zijn kennis en expertise op financieel gebied ook aanbieden aan criminelen.

 

Onderzoek

Agenten en medewerkers van de FIOD doorzochten verschillende panden in onder andere Hulst, Clinge, Terneuzen, Heikant en Nieuw Namen. In totaal werden er zo’n 80 mensen ingezet. Daarnaast werden er ook een geld- en digihond ingezet.  Er zijn ook nog drie andere personen aangehouden. Hun rol in de zaak wordt nog verder onderzocht.

Beslag

Tijdens de zoekingen werden er onder andere financiële administratie, gegevensdragers (computers, USB-sticks etc) en vermogensbestanddelen in beslag genomen. De verdachten zitten in beperkingen.

 

 

Bekijk ook

Twee jongens gearresteerd voor steekpartij

Middelburg – In een woning in de wijk Dauwendaele zijn woensdagavond 12 januari twee jongens …