Home / Binnenland / Noord-Holland / Bestuurder aangehouden in gestolen auto

Bestuurder aangehouden in gestolen auto

IJmuiden – Politiemensen wilden in de nacht van donderdag op vrijdag de bestuurder van een personenauto controleren. Zij gaven de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen gaf de bestuurder gas waarop de bestuurder met een snelheid tot 100 kilometer per uur binnen de bebouwde kom trachtte te ontkomen. Via IJmuiden, Driehuis, en Santpoort-Noord, waarbij de bestuurder van de auto meerdere overtredingen maakte, is de achtervolging uiteindelijk gestopt op de Eemstraat in Haarlem-Noord.

De verdachte ging er te voet vandoor, maar werd na een korte sprint achterhaald en aangehouden. 
De kentekenplaten op de auto bleken op 17 oktober te zijn gestolen op de in Haarlem-Noord, terwijl de auto zelf in augustus was gestolen in Zandvoort. De auto is inbeslaggenomen.
De verdachte bestuurder, een 59-jarige Haarlemmer, is ingesloten in het politiebureau. Hij bleek op basis van een speekseltest vermoedelijk ook onder invloed van vermoedelijk cocaïne en amfetamine. Bij hem is een bloedproef afgenomen. 
2021220152
 

Bekijk ook

Minderjarige jongen aangehouden met stroomstootwapen

Purmerend – Een 13-jarige jongen uit Purmerend is op woensdagavond 24 november aangehouden. Hij was …