Home / Binnenland / Gelderland / Man aangehouden na berichten op Sky ECC

Man aangehouden na berichten op Sky ECC

Zutphen – De politie heeft dinsdagochtend 23 november een 38-jarige man uit Zutphen aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet, wederrechtelijke vrijheidsberoving en deelname aan een criminele organisatie.

De politie kwam de man op het spoor nadat begin dit jaar opsporingsdiensten er in slaagden toegang te verkrijgen tot miljoenen berichten van gebruikers van het platform Sky ECC en versleutelde berichten van criminele organisaties ‘live’ konden meelezen.  De server van Sky ECC werd in maart offline gehaald en in beslag genomen door de Nederlandse autoriteiten. Berichten op de server zijn vervolgens onderzocht en een van de onderzoeken leidde naar de inwoner van Zutphen.

De man is ingesloten voor verhoor.

 

2021419409 (hp)

Bekijk ook

Politie zoekt getuigen van branden in chalets/caravans Epe

Epe – In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie meerdere meldingen van …